Toiminta

Seuralla on toiminnassaan kolme tasoryhmää: Kuutit, Norpat  ja Hylkeet. Ryhmiin sijoittumisessa huomioidaan lapsen ja nuoren taidot. Vanhempi osallistuu lapsensa kanssa samaan ryhmään.

Kuuttiryhmä on tarkoitettu alle 7-vuotiaille lapsille. Toiminnassa tutustutaan veteen elementtinä leikin avulla sekä harjoitellaan uinnin alkeita. Toiminnan tarkoituksena on, että lapsi saa vedestä itselleen mukavan ja turvallisen ”kaverin”. Uimataidon kehityttyä voi siirtyä Norppa-ryhmään. 

Norppien toiminta on suunnattu 7-10 vuotiaille,  vähintään 25 metrin uimataidon hallitseville. Toiminnassa harjoitellaan uintia, snorkkelisukelluksen lajitaitoja perusvälineitä käyttäen sekä pelastamista että pelastautumista unohtamatta leikkiä ja leikkimielisyyttä. Harjoituksissa suoritetaan Norpan taitorata.

Hyljeryhmän toiminta on monipuolista ja usein myös vauhdikasta snorkkelisukellustoimintaa yli 10-vuotiaille nuorille, jotka ovat suorittaneet Norpan taitoradan.  Toiminnassa syvennetään snorkkelisukelluksen lajitaitoja sekä pelastamista että pelastautumista. Hyljeryhmäläisillä on mahdollisuus päästä kokeilemaan laitesukellusta.

Norpilla ja hylkeillä on myös mahdollisuus osallistua kaksi kertaa vuodessa Sukeltajaliiton järjestämiin valtakunnallisiin Norpparalleihin.

Seura järjestää vuosittain kesäleirin, jossa allaskaudella opittuja taitoja päästään kokeilemaan luonnonolosuhteissa.